saldētie jogurta - aveņu mājas saldējumi

IMG_7909.JPG

kad ārā ir īsta vasara tā vien gribas tikai kaut ko svaigu un vieglu,vai ne? es izbaudu šo laiku un priecājos, ka nupat arī jau sākusies Latvijas ogu raža, ko baudīt uz nebēdu.. šajā laikā mēs ne tikai ēdam tās vienkārši svaigas, bet liekam klāt salātiem, kokteiļiem, saldējumos, visur, kur vien iespējams..

mums vienmēr,- tiešām vienmēr mājās ir paštaisīts saldējums.. mana mammīte pat uzdāvināja saldējuma taisāmo mašīnu, kas pagatavo gan gelato, gan piena saldējumus- tos “sakuļ” un reizē arī vienmērīgi sasaldē, 20 minūtēs mājas saldējums gatavs. būs mums jāpadalās arī ar kādu recepti šeit, taču šodien gribēju ielikt to, ko daudzi pēc mana instagram postiņa lūdza- gardo jogurta- aveņu salčuku..

šīs glītās formiņas pasūtīju jau baigi sen 'amazone' upene pirmsākumos, kad mums vēl nebija mazie.. jāsaka godīgi- investīcija priekš tāda sīkuma ar vērienu, tomēr izmantojam baigi daudz, tāpēc ātrāk vai vēlāk arī atmaksājās un arī ritīgi smuki.. man vislielākais prieks, ka mazie jau tagad paši- saliek visas sastāvdaļas blenderī, ielej formiņās, kociņš iekšā, viss sasalst un gatavs.. - mana palīdzība pat nav vajadzīga un viņiem pašiem tas dod prieku un lepnuma sajūtu. 

mums ļoti garšo, ātri, forši, jo labs našķis mazajiem un veselīgi- laba alternatīva daudziem veikalā nopērkamajiem saldējumiem.. Gabītim it īpaši garšo- viņš ir liels saldējummīlis, reizēm iet iekšā viena porcija pēc otras. pirkt šādus sasaldētos smūdžus, ko ražo citi- nedz ceļas roka, nedz arī tik ļoti garšo.. kā jums- vai taisat saldējumu paši? 

IMG_7906.JPG

jums būs nepieciešami šādi produkti:

  • 370 g jeb 1 iepakojums grieķu jogurts

  • 200ml mandeļu piens

  • 1 glāze aveņu

  • 1/4 glāze upeņu

  • agaves vai kļavu sīrups

pagatavošana:

  1. mēs vispirms gatavojām balto kārtiņu- grieķu jogurtu liek blenderī kopā ar mandeļu pienu, pievieno 2 -3 ēdamkarotes kādu no dabīgajiem saldajiem sīrupiem. **neuztraucaties, ja šķiet par saldu, jo sasaldējot saldums izkliedēsies.

  2. kad viss sablenderējies- aptuveni pusi no jogurta-mandeļpiena baltās masas ielej pudelītē vai glāzē, no kuras mazie paši ērti var ieliet pa drusciņai katrā formītē, atstājot vietu aveņu kārtai.

  3. pāri palikušajai jogurta-piena masai pievieno klāt avenes un vēl 2 ēdamkarotes sīrupu, mūsējās bija gadījušās diezgan skābīgas, tāpēc atkal jāatceras, ka pirms saldēšanas garšai jābūt saldākai.

  4. kad aveņu kārta gatava- to atkal lej klāt formiņās, pa virsu baltajai masai.

  5. mēs beigās vēl nedaudz atstājām aveņu masu un pievienojām klāt upenes, lai interesantāka un smukāka krāsu pāreja apakšpusē, kas iekrāsojās tumši violēta..

  6. kad visas formiņas pilnas- ar saldējuma kociņu mazais var paspēlēties-liekot to iekšā-ārā, lai krāsas vēl vairāk sajaucas..

  7. trauciņos liek kociņus un saldē, līdz sasaluši (aptuveni 4-5 stundas, *atkarībā no jūsu saldētavas temp.)

lai jums vieglas šīs karstās dieniņas un ir ar ko atveldzēties! 

IMG_7897.JPG