PIKNIKS: biešu - pupiņu veģetārie burgeri

IMG_9043.jpg

man ir saglabājušās diezgan daudz receptes, kas ir pagatavotas, nofotografētas, bet līdz publicēšanai netikušas.. teju aptuveni pirms gada, kad laiks bija krietni siltāks kā šodien, pagatavojām mājās burgeru maizītes un pupiņu-biešu kotletītes, paņēmām visas sastāvdaļas līdzi somā un devāmies pārkā piknikā-to visu salikt kopā un apēst. Pērlīte bildītēs vēl tik maziņa, atceros kā toreiz viņa vēl pat nestaigāja, tik rāpoja pa zālīti.

tā kā es gaļu neēdu, bieži izmēģinu dažādas citas opcijas- kā to aizstāt un savu ēdienkarti bagātināt. šis ir viens no variantiem biešu- pupiņu kotletītes. viegli un svaigi burgeri ir ļoti labs variants gan ballītēm, gan piknikam un vispār mājās gatavoti burgeri vienmēr ir ļoti veselīgi un gardi. toreiz sanāca dikti mīļs pikniks, un vispār-burgerpikniks vienmēr ir laba ideja. vajadzēs atkal atkārtot! ♡

jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • Dobeles dzirnavnieks “rauga mīkla”

  • ķimenes, ķirbju, sezama, amaranta (jebkādas sēkliņas, ko uzbērt pa virsu burgermaizītēm)

  • ola

  • 1 krūze vārītas vai koservētas sarkanās pupiņas

  • 1 krūze vārītas bietes

  • 1/2 krūze pilngraudu pārslas

  • 1/4 krūze ūdens

  • 1/4 krūze pilngraudu miltu

  • sāls

  • 1/2 tējk, ķiploku pulveris vai 1 daiviņa ķiploka

  • 1/2 tējk. oregano

  • 1 sauja ķirbju sēklu

burgeru pildījumam: protams, varat izmantot ko vien vēlaties un iedomājaties, šajos burgerīšos likām visu šo-

  • kazas siers siers

  • biešu salātu lapas

  • tomāts

  • gurķis

  • ķiploku dīgstiņi

  • gurķu-sinepju mērce

  • avokado

pagatavošana:

1. vispirms pagatavo mīklu. ļauj mazajam darīt pašam- ieliet ūdeni, pievienot maisījumu, eļļu un maisīt. neiazmirstiet pastāstīt, cik svarīgi to darīt ar mīlestību, lai maizīte sanāktu garšīga.

2. mīklu raudzē siltā vietā 40-50minūtes

3. ieslēdziet sildīties krāsni uz 180 grādiem.

4. tad kopā gatavo mazas- vidējas bumbiņas, ko pēc tam apsmērē ar oliņu un uzber virsū sēkliņas- to droši var darīt mazais pats.

5. maizītes cep 20-25 minūtes, tikmēr pagatavo visu, ar ko pildīsiet burgerīšus.

6. pagatavo biešu- pupiņu kotlešu masu- būs nepieciešams blenderis vai virtuves kombains. šoreiz kā mēru izmantojām krūzi.

7. pupiņas, bietes, auzu pārslas, ūdeni un miltus- visu nomēra kā minēts augstāk un liek blendēties, pievienojot arī garšvielas- sāli, ķiploku, oregano un ķirbju sēkliņas. droši ļaujiet mazajam-nomērīt nepieciešamo daudzumu un visu iebērt kombaina traukā.

8. gatavo masu liek bļodiņā un ar ēdamkaroti uz pannas liek cepties ar vāku pa virsu, katrai kotletītei nepieciešams aptuveni 2 karotes masas. cep no abām pusēm 5 minūtes uz vidējas uguns liesmas.

9. kad burgermaizītes gatavas- ļauj tām nedaudz atdzist un pārgriež uz pusēm.

10. sagrieziet šķēlītēs tomātus, gurķīšus un mazais var nomazgāt salātlapiņas.

11. salieciet maizītes tā, lai bērniņš var pildīt burgerīšus pats- izvēloties secību kā likt- sieru, salātiņu, gurķīti, kotleti, gurķu-sinepju mērci, tomātiņu, dīgstus- galvenais, lai turas kopā, varat iespraust arī pašu pagatavotus karodziņus uz bakstāmā kociņa.

12. ja dodieties piknikā- vislabāk burgerīšus sataisīt uz vietas.

IMG_9219.jpg

M A I Z Ī Š U G A T A V O Š A N A