CUKINI-BAKLAŽĀNU LINGUINE PASTA

labdien, Pasaules PASTAS dienā! šodien ir jāgatavo makaroni. jau iepriekšējā ierakstā dalījos ar recepti un atklāju savu mīlestību uz pastu.. un, protams, Pastas dienai par godu, šodien padalīšos arī ar vēl vienu recepti.. pasta nekad nekļūs garlaicīga, jo to iespējams pagatavot tik daudzveidīgi un dažādi.. mērces, sieri, dārzeņi, jūras veltes, kas vienmēr kopā ar pastu radīs pilnīgu garšas umami kombo!

šī ir mūsu mīļākā pastas recepte vismaz jau kādus 3 gadus. radās mērce un kopš tā laika šo gatavojam ļoti bieži. šī bija arī pirmā pasta, ko Gabšuks pagaršoja, kad to pagatavoju mūsu kāzu jubilejā kā ļoti īpašu ēdienu :) kas rada to tik īpašu? drošvien cukini-baklažānu mērcīte un spaghetti, kas ir mūsu iecienītākais makaronu veids. šoreiz Pastas ģimenes izaicinājumā gatavojām Dobeles Lunguine Nr. 20, kam ir saplacināta forma, nevis apaļa un tulkojumā no Itāļu valodas Lunguine nozīmē "mazās mēlītes". lai garšīgi! 

 

jums būs nepieciešami šādi produkti:

  • 3-4 vidēja izmēra burkāni
  • 1 neliels cukini
  • 1 purava kāts
  • 2 burciņas Rundāles cukini-baklažānu mērcīte 
  • olīveļļa
  • 1 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. kaltētu ķiploku pulvera
  • 1-2 ēd.k nerafinēta brūnā cukura
  • Lunguine Nr.20 Dobeles pasta
  • 100ml saldais krējums vai rīsu krēms
  • cietais siers 
  • 4 saujas rukolas

 

 

 

pagatavošana: vispirms uzliek vārīties ūdeni makaroniem un pēc tam sāciet gatavot mērcīti. sagriež puravus un eļļā tos pasautē, nomizo burkānus -tos sagriež mazos kubiņos, pēc tam pievieno klāt puraviem un ļauj sautēties, pievienojot klāt arī 150ml ūdens, 1/2 tējk sāli, ķiploku pulveri un cukuru. ap šo laiku noteikti jau vārās ūdens pastai-lieciet vārīties, pievienojot ūdenim tējkaroti sāli- uzmanīgi sekojiet līdz, 3-4 minūtes pirms norādītā laika uz ipakojuma unik pa laikam nogaršojiet, līdz pasta ir izvārījusies gatava, tad nokāsiet ūdeni. sagrieziet cukini-pievieno mērcei klāt arī tos un turpina sautēt, līdz visi dārzenīši kļuvuši gandrīz mīksti, tad pievienojiet cukini-baklažānu-tomātu mērcīti un krējumu. ļaujiet pastai "sajaukties" ar mērci-to sajaucot kopā. pasniedz, pārkaisot pāri cieto sieru un svaigās rukolas lapiņas.