GRILĒTA LAŠA UN SAULĒ KALTĒTO TOMĀTU PESTO RIGATONI RIGATE PASTA

rudens un ziemas vakariņas, brīvdienu pusdienas.. tās atšķiras. atšķiras, jo nav jāsteidzas vairāk būt ārā, mēs varam nesteidzoties baudīt ne tikai ēšanu, bet arī gatavošanas procesu līdz sīkākajai vīlītei. atnāk ciemos draugi un sirdī paliek neaizmirstami mirkļi kopā. tas ir daudz un nenoliegšu, ka pasta mūs baigi vieno! 

25. oktobris ir Pasaules pastas diena, -mums tā baigi garšo! man vispār tas laikam ir mīļākais ēdiens kopš bērnības. atceros, ka vienmēr ēdot ārpus mājas, izvēlējos makaronus un mamma bija šokā, jo pastu taču var paēst mājās. brīnišķīgi, ka kāds to izdomāja radīt.. lai gan ārkārtīgi bieži necenšos gatavot makaronus, jo uzturvērtībā tas nav pats bagātākais, aptuveni reizi nedēļā tomēr noteikti sanāk to pagatavot, jo tā ir ātra recepte, caur kuru tajā pašā laikā mēs apēdam daudz tomātus, burkānus un vel dažādus dārzenīšus. un man patīk, ka lai arī kā pagatavosi makaronus-tie vienmēr būs tik pilnīgi savā garšā un izcili papildinās mēci un dārzeņus +gatavošanai nevajag pārāk daudz laika. tas ir arī ēdiens, ar kuru vienmēr satricināšu vīra sirdi vistālākajā stūrītī ;) mīlestība tomēr iet caur vēderu!!

IMG_9409.jpg

vai zinājāt, ka arī Latvijā pastas ražotāji ir diezgan aktīvi?? visiem zināmais Dobeles dzirnavnieks ražo dažnedažādas pastas un tādēļ ik gadu oktobri pasludina par PASTAS MĒNESI. šogad arī mūsu ģimene ir aicināta piedalīties Pastas ģimenes izaicinājumā un es labprāt arī šeit padalīšos ar mūsu gardajām pastām. ceru, ka jums noderēs iedvesmai to pagatavot kādās pusdienās vai vakariņās. šodien šī-vienkāršā un ātri pagatavojamā, bet dikti gardā receptīte un 25.oktobrī Dobeles dzirnavnieka facebook lapā, nobalsojiet par Pastas ģimenes recepti, kura jums pie sirds iet visvairāk. lai garšīgi! 

jums būs nepieciešami šādi produkti:

  • 350 g laša fileja (+/- 100g uz cilvēku)
  • 350 g pasta *izvēlējāmies Dobeles RIGATONI RIGATE
  • 2 saujas ķirbju sēklas
  • +/- 20 saulē kaltēto tomātu pusītes
  • 70 g eļļas (ja tomāti ir eļļā-var izmantot to pašu)
  • tējkarote kaltētu ķiploku
  • šķipsniņa sāls
  • 1/4 citrona
  • 100g rīsu krēms vai saldais krējums
  • smalki rīvēts cietais siers *izmantojā Džiuga 
  • zaļie redīsu vai citi dīgsti

pagatavošana: ieslēdz krāsni sildīties uz 180 grādiem grila režīmā un uzliec vārīties ūdeni pastai. lasi izklāj uz folija, apslaki ar olīveļļu, pārber pāri nedaudz sāli, ķiplokus, piparus un cep cepeškrāsnī uz restēm +/- 13 min. kad katliņā ūdens burbuļo, liec vārīties pastu un pievieno aptuveni 2 ēdamkarotes olīveļļu (vāri tik ilgi, cik uz iepakojuma norādīts). kamēr viss gatavojas, pagatavo kaltēto tomātu pesto, sablendējot visas sastāvdaļas ( ķirbju sēkliņas, tomātus, eļļu un garšvielas). kad pasta gatava, nolej ūdeni, pievieno klāt makaroniem pesto, lai viss sajaucas kopā un pielej klāt kŗējumu. uzliec katram uz šķīvja pastu un tad sadali lasi mazos gabaliņos, liec virsū makaronu kaudzītei un pārber pāri vēl saujiņu cieto sieru, un zaļos dīgstiņus.