čia sēklu šoko-aveņu pudiņš

ehh.. man tā gribētos te iepostot biežāk.. gatavošanā man jābūt diezgan pašaizliedzīgai, jo Gabrieliņam nav tik liela pacietība, lai es atļautos virtuvē baigi eksperimentēt un es jūtos arī ļoti slikti, ja kaut kāda mana rīcība liek viņu atstāt bez 100% uzmanības.. šajā ziņā man ir few tips, kā padarīt gatavošanas laiku interesantu un vieglāku gan mazajiem, gan arī mammītēm, -mēs gatavojam visu kopā un viņš ir vislabākais palīgs. ar to kādā citā reizē arī padalīšos.. šoreiz mūsu mammīšu-bērnu rīta šoko-aveņu pudiņa recepte, ko pagatavoju jau iepriekšējā vakarā, pirms gājām ciemos. vienkārša, ātra, garda un veselīga -gan mammām, gan bērniem un arī tētiem! +ideāls,svaigs un viegls, bet sātīgs brokastu vai launaga ēdiens vasarā..

1 porcijai jums būs nepieciešami šādi produkti:

  • 1.5 glāzes augu piena es izmantoju rīsu-mandeļu 
  • 3 ēd.k. bio čia sēklu
  • 3 1/2 ēd.k kakao
  • 1/2 banāns
  • sauja aveņu
  • svaigas ogas
  • nektarīns vai kāds cits auglis
  • indijas vai pekanrieksti
  • agaves sīrups-ja prasās saldums

pagatavošana: ielejiet bļodiņā pus glāzi pienu, pievienojiet 1 1/2 ed.k čia sēklas, pievienojiet klāt avenes, protams, var izmantot arī zemenes vai ķiršus, principā jebkādas ogas. šoko pudiņam gan skaistāks kontrasts izveidosies ar sārtajām! ja šķiet, ka prasās papildus vēl saldums, pievienojiet agaves, kļavu sīrupu vai medu, bet piens jau pats par sevi ir saldens un būs labs balanss no augļiem, ko uzliksiet virsū.. pēc tam gatavojiet apakšējo kārtu- piens+čia+banāns+kakao un saldums, ja ļoti prasās, (es iztieku bez). atstājiet uz nakti ledusskapī, bet droši var atstāt arī uz 30minūtēm, līdz čia sēkliņas uzbriest un izveidojas pudiņa konsistence.. pasniedziet kopā ar svaigām ogām un/vai sezonas augļiem, kā arī bagātiniet ar riekstiem. pagatavošanas laiks max. 10 minūtes! lai labi garšo.