bagātīgā brokastu granola

tā kā brīvdienas ir tepat, soļa attālumā, gribu dalīties ar brokastu granolas recepti.. nedēļas nogalē vismaz vienu dienu mums noteikti nr.1, pirms sākam dienas gaitas- ir kopīgas, nesteidzīgas brokastis, kad tās cenšamies padarīt arī ne tik ierastas.. -ar pankūkām, svaigu biezpieniņu un olu kulteni, un svaigi spiestu apelsīnu sulu vai reizēm vienkārši pēc ierastajām brokastu maizītēm iedzeram vel arī smūtiju un apēdam šo-bagātīgo un veselīgo granolu.. 

granola patiesībā ir viens no maniem iecienītākajiem un ātrākajiem našķiem, ar ko reizēm brokastīs uzcienāt arī ciemiņus vai bieži vien, brokastu laikā pašiem ejot ciemos-ņemu līdz un saservēju visiem savu granolu. ;) pasniedzu to ar bezpiedevu jogurtu un vēl arī ar kādiem svaigiem,sezonas auglīšiem vai ogām!.. ņamm.

-man patīk tas vieglums, bet reizē arī bagātīgums, ko to apēdot var sajust.. pats galvenais, ka brokastis noteikti izdosies pilnvērtīgi veselīgas un katru reizi, mainot kādas nianses sastāvdaļās-arī pati granola būs citādāka.. gatavojot granolu mierīgi varat izpausties pēc sirds patikas un vēlmēm, -ko tad tajā likt iekšā..

jums būs nepieciešami šādi produkti:

  • 400g pilngraudu auzu pārslas
  • 5 ēd.k. brūnais cukurs
  • 1 ēd.k. medus
  • olīveļļa
  • 1/2 krūzes mandeļu skaidiņas vai veselas mandeles
  • 1/2 kr. indijas riekstu
  • 1/4 kr. linsēklu
  • 1/2 kr. kaltētu goji ogu
  • 1/4 kr. čia sēklu
  • 1 kr. quinoa puffs

pagatavošana: ņemiet lielu bļodu, kurā sajaukt sastāvdaļas un ieslēdziet sildīt cepeškrāsni uz 180 grādiem.. gadījumā, ja jums mājās nav cepeškrāsns-to droši varat darīt arī uz pannas, tad tikai jāstāv klāt un jāapmaisa ik pus minūti, lai nesadeg.. vispirms auzu pārslas bļodā pārslakiet ar olīveļļu, pēc tam iemaisiet tajās vienmērīgi cukuru un medu, pēc tam lieciet klāt mandeļu skaidiņas vai mandeles un indijas riekstus. apmaisiet un izklājiet pannā virs cepampapīra. grauzdējiet aptuveni 15-18 minūtes, līdz auzu pārslas kļuvušas zeltaini brūnas. *svarīgi ik pa 8-10 minūtēm apmaisīt.. kad izskatās un smaržo labi-ļaujiet visam atdzist.. tad visu izrušiniet, jo cukurs un medus noteikti kādās vietās ir salipinājis masu kopā.. pēc tam pievienojiet linsēklas, goji, čia un quinoa puffs.. vēlreiz visu kārtīgi samaisiet, vai burkā sakratiet un granola gatava! 

visas sastāvdaļas ir minētas lielākos daudzumus - uzglabājiet gatavo granolu burkā līdz 2 mēnešiem..