3 kārtu smūtijs ar vasaras garšu ziemā un čia sēklu pudiņu

šī man ir īpaša nedēļa-upenes 2.dzimšanas dienas nedēļa! jā -jau pirms 2 gadiem, -27.februārī pasaulē laidu upeni, arī tādēļ ļoti ceru mēģināt atsākt vairāk pievērsties-rakstīt, dalīties ar jums, un realizēt idejas, kas pa šo laiku ir aizņēmušas daudzas lapas manā piezīmju blociņā!.. darīšu to cik Gabī atļaus-par to kā mums iet un kā aizvadām dienas uzrakstīšu kādā citā reizē!.. dzīve ir neiedomājami skaista un esmu neizsakāmi laimīga ar manu mazo kunkulīti, tādēļ no sirds arī to izdzīvoju un neuztraucos, ka citiem darbiem, ko gribētos padarīt-laika tik pat kā nav.. +šobrīd cenšos iemācīties csn, ko jau 3 gadus esmu atlikusi.. -lai varam ar Gabīti visur tikt bez šoferiem, kas mums ikdienā daudz palīdz! ;)

//foto: Marta Logina -musulapa.lv

//foto: Marta Logina -musulapa.lv

pavisam noteikti ir klāt tas laiks gadā, kad tik daudz dzirdam un īpaši izteikti jūtam, ka organismam prasās svaigums.. nepārprotami pavasaris tuvojas straujiem soļiem, -tūdaļ kalendāros pāršķirsim jaunu lapu- Martam.. jau šobrīd varam izdiedzēt uzturvielām un enzīmiem bagātos dīgstus, bet ar nepacietību sākam gaidīt, kad daba modīsies un no zemes izlīdīs pirmās nezālītes, kā arī koku un krūmu pumpuri-tas ir pirmais ar ko varam stiprināt ziemas novājināto organismu, kad baciļu un vīrusu uzveikšana ir paņēmusi tik daudz spēkus.. tas kādu enerģiju šīs dabas dāvanas dod ir apbrīnojami, -ja vien neesat mēģinājuši, es no sirds iesaku aizbraukt, kur tīrā vidē ir atrodami šie labumi un iekļaut tos savā ēdienkartē! bet kamēr gaidām...

-ir pēdējais laiks tukšot saldētavas krājumus, izmantojot vasarā sasaldētās ogas! -vismaz man tas vienmēr tik ļoti sasaucas arī ar šo aktīvo gripas laiku, kad dabiski mājās sākam vairāk gatavot svaigos kokteiļus.. ap šo laiku es burtiski iekrītu azartā izmēģināt jaunas smoothie receptes, jo vasarā vairāk "uzsēžos" uz tām ogām, augļiem, dārzeņiem vai zaļumiem- kas nu kurā laikā ir, bet tagad izmēģinām dažādas kokteiļu variācijas, jo saldētavā ir pa druskai no visas vasaras! un par ko man vislielākais prieks, ka arī Gabrielam ļoti garšo un viņš labprāt dzer.. tad nu ceru, ka tuvākajā laikā būs laiks padalīties jums ar receptēm.

tāpat kā šajā bildē-visbiežāk mēs gatavojam tieši šādi kopā, kad Gabriels ir ieķēries man kājā.. un pēc tam tā arī bildējam pagatavoto-tik skaists un īpašs laiks, kad mamma ir visa pasaule un neko citu nevajag ♡ es to ļoti baudu!

šajā reizē dalos ar 3 kārtu smūdžu, kas ir viegls un ārkārtīgi svaigs, un nepārprotami arī vasarīgi garšīgs! varbūt izskatās nedaudz sarežģīti, bet patiesībā pagatavošana prasa max. 10minūtes un beigās tā baudīgā sajūta to dzerot ir dikti laba un uzmundrinoša!.. man šķiet, ka Gabi tika vairāk kā man-tātad ļoooti gards :) 

jums būs nepieciešami šādi produkti:

  • 1/4 glāzes čia sēklu
  • glāze mandeļu piena
  • 1/8 daļa bumbiera
  • 1/2 avokado
  • sauja spinātu
  • 1 kivi
  • 1/2 glāze mandeļu piena
  • 1 deserta karote kļavu sīrupa
  • sauja zemenes
  • 1/2 glāze mandeļu piena
  • sauja kvinojas puffs

pagatavošana: vispirms-ideālā variantā jau iepriekšējā vakarā čia sēklas aplej ar mandeļu pienu un pievieno nedaudz kādu saldumiņu-piemēram medu vai kļavu sīrupu.. nedaudz samaisa un atstāj uz nakti uzbriest-tā veidojas čia pudiņš, kas ir viens no raw/vegan piekritēju gardumiem, ko iespējams pagatavot miljoniem dažādos variantos +tās ir kalcija, magnija un arī dzelzs, un antioksidantu avots, bet īpaši tās izceļas kā Omega-3 taukskābju avots. ..tad no rīta atliek vien sablenderēt zaļo un rozā kārtu ..sākot ar zaļo-blenderī vispirms sablenderē spinātus ar mandeļu pienu-tā,lai izveidojas smooth konsistence, pēc tam liek klāt bumbieri, avokado un kivi un nedaudz kļavu sīrupu, -ja gribas saldāku.. kad iegūts zaļais kokteilis, to lej apakšējā kārtā, pa virsu uzmanīgi uzkārto čia pudiņu, bet pēc tam izskalotā blenderkrūzē vēl samaļ zemenes ar mandeļpienu un arī, ja gribas saldāku-pievieno ko saldumam! pa virsu šim kārtainajam smūtijam dos papildus kraukšķīgumu un bagātinās tā uzturvielu daudzumu kvinojas puffs, ko atradisiet rimi un gemoss veikalos.

*vislabāk šādu smūdžu dzert ar salmiņu vai karoti-tādā veidā tiksiet klāt visām trīs daļām, tās sajaucot kopā, jo dzerot vienkārši iespējams tiksiet klāt katrai daļai atsevišķi.. ceru, ka jums izdosies tik pat garšīgi kā sanāca mums :) 

tāpat kā kokteiļi var būt visdažādākajās kombinācijās, tāpat arī šīs "kārtas" var būt dažnedažādākās. iedvesmu atradīsiet bloga arhīvā-recepšu sadaļā! xxx.