veģetārā tortilja ar castello saulē kaltēto tomātu krēmsieru

aizsākot Castello sadarbības recepšu ciklu, vēlos sākt ar to, ka, gatavojot šīs receptes, domāju par svētkiem, par draudzību, kad sanākt kopā un pagatavot ko vienkāršu un ērtu, bet tādu, kas būtu ar tādu īpašu sajūtu-ne tik ierasts un kaut nedaudz radītu pārteigumu.. tāpat priecājos, ka upene aizsāk draudzību ar fotogrāfi Kristīni Dzalbi.. ar viņu vairāk iepazīstināšu nākamajā ierakstā.

šodien dalīšos ar tortiljas recepti, kuras pamatā ir veģetāra dārzeņu mērcīte, kas bagātināta ar Castello siera gabaliņiem. šis noteikti ir viens no mūsu ģimenes comfort foods, kad gribas kaut ko garšīgu, bet nepavadīt daudz laika virtuvē.. un šī mērce, tikai bez pupiņām ir iecienīta mūsu mājās arī ar makaroniem. 

Castello sierus varējāt pamanīt upene.lv tieši pirms gada, bet iespējams, daudzi no jums jau ir iepazinušies ar Dāņu ražotāja Castello interesantajiem sieriem, kas atrodami arī Latvijas tirgū. pilnu piedāvājuma klāstu atradīsiet Castello mājaslapā. mūsu visiecienītākie ir Castello Camembert un krēmsieri ar dažādiem topiem, tāpat, protams, reizēm gan kā uzkodu, vai piedevu kādam ēdienam, baudām arī zilo sieru.. man šķiet ērti, ja viens no krājumiem ledusskapī ir labs siers, ar ko dienās, kad nav plāna vai kaut kas pietrūkst var bagātināt ēdienu. Catello sieri noteikti neliks jums vilties un ideāli derēs gan ikdienā, gan svētku reizēs!

jums būs nepieciešami šādi produkti:

  • 3 vidēji burkāni
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 neliels cukini
  • 14 eco šampinjoni
  • 200g sarkanās pupiņas
  • 2 saujas kukurūza (+/- 100g)
  • Rundāles cukini-baklažānu mērce vai tomātu gabaliņi savā sulā
  • 2 ēd.k cukura
  • sāls
  • pipari. 
  • 1/2 tējk. ķiploka pulveris
  • 4 lielās tortiljas
  • 1 avokado
  • 1 tomāts
  • 6 saujas rukola
  • melnās sezama sēkliņas
  • Castello krēmsiers ar saulē kaltētiem tomātiem

pagatavošana:

vispirms lielākā pannā uzkarsējiet eļļu, smalki sagrieziet un pasautējiet sīpolu, nomizojiet un sagrieziet nelielos kubiņos burkānus, pievienojiet tos klāt sīpolam, ja nepieciešams, pievienojiet klāt vēl nedaudz ūdeni, lai burkāni sautējas. tad sagrieziet cukini un sēnes līdzīgos gabaliņos, un sautējiet visu kopā. kad viss jau ir kļuvis mīksts, pievienojiet pupiņas un kukurūzu, kā arī Rundāles cukini-baklažānu mērcīti, ko var aizstāt arī ar vienkāršiem tomātu gabaliņiem savā sulā. tad pievienojiet garšvielas un kādas 5 minūtītes vēl pasautējiet visu. 

tortiljas pasniegšanu varat ļaut katram viesim izpausties un salikt pašam, -sauja salātu, mērcīte, siers un sēkliņas, un gatavs! man šķiet vienkārši un ļoooti gardi..

Castello sieru KONKURSS

mājaslapā atradīsiet daudz idejas gatavošanai un pasniegšanai, bet tuvākās dienas līdz jaunajam gadam arī es esmu sagatavojusi vēl pāris receptes iedvesmai un upene facebook lapā atradīsiet konkursu, kur 2 laimīgajiem būs iespēja tikt pie Castello 7 sieru izlases groza. noteikumus un konkursu meklējiet šeit

p.s. nenokavējiet, konkursa rezultātus paziņosim 30. decembrī plkst. 12.00, lai jauno gadu laimīgie ieguvēji varētu sagaidīt, baudot sierus!  xx.