dzeltenie rudens saldā kartupeļa-lēcu un saulē kaltētu tomātu pesto salāti

katru reizi kād iedomājos, ka varēšu atvēlēt vairāk laika rakstīšanai, izrādās, ka Gabrielam ir citi plāni, jo viņam arī būtu ko uzrakstīt, kad piesēžos pie datora.. tiešām apbrīnoju mammas, kas paralēli būšanai kopā ar bērniņu, atrod laiku un spēku arī rakstīt saturīgus rakstus blogā! ..pēdējā laikā mūsu dienas režīms beidzas ar vēlu gulētiešanu, jo Gabšukam ir svarīgi sagaidīt tēti mājas no treniņiem un tad vēl vismaz kādu stundu kopā paspēlēt bumbu un palasīt grāmatiņas. tad mazais Gabītis dodas pie miera tikai ap vienpadsmitiem-pusdivpadsmitiem.. kā jūs varat noprast pēc tik garas dienas man nav vairāk spēka darboties blogam.. lai arī ikdienā sanāk noķert daudz mirkļus un pat pagatavot ko garšīgu, ar ko padalīties arī jums-fiziski nav brīva laika, kad to iepostot. bet ticu, ka visam savs laiks un šis ir laiks Gabrielam, tāpēc to baudu.. laba vai netik laba diena-izvērtēju no tā, cik daudz sanācis pavadīt 100% kontaktā laiku kopā ar viņu, jo pa vidam ir jau arī mājasdarbi, visādas citādas aktivitātes.. tagad vēl mums būs priekšā arī pārvākšanās, tāpēc man ir ļoti svarīgi, ka mēs varam dzīvot mierīgi.. nesteidzīgi paspēlēties un darīt to, kas viņam ir svarīgi. 

RAIDĪJUMS - ES MĪLU ĒDIENU

tas neliels ievads, jo ir pagājis krietns laiciņš no iepriekšējā raksta.. kur nu vēl receptes! jau šonedēļ LTV 1 programmā sāksies raidījums "Es mīlu ēdienu", kur Ilze Jurkāne dosies ciemos pie dažādiem Latvijas ēdiena blogeriem.. raidījums sāksies 19. oktobrī 20.00, un nedēļu vēlāk -26.10 Ilze ciemosies arī mūsu mājās un mēs kopā gatavosim 3 garšīgas, veselīgas un upenīgas receptes.. tā kā raidījums ir gluži vakariņu laikā-iesaku jums sagatavoties un pagatavot šos gardos un sātīgos salātiņus, lai skatoties nav jāsiekalojas. :)) tiekamies ekrānos un labu apetīti visiem ēdienu mīlētājiem, skatoties, ciemojoties un iepazīstot blogerus. 

IMG_1902.jpg

 

jums būs nepieciešami šādi produkti:

  •  5 saujas dažādu zaļo lapu salāti
  • 4 redīsi
  • 1 avokado
  • 6 ķirštomātiņi
  • sauja diedzētu redīsu
  • sauja alfa alfa diedzēto sēklu
  • 1 saldais kartupelis
  • 4 saujas dzeltenās lēcas
  • saulē kaltētu tomātu pesto
  • 2 saujas ķirbju sēkliņas
  • 2 saujas upenes (ziemā saldētas)
  • 1 svaiga vīģe
  • olīveļļa
  • sāls 
  • pipari
  • edamkarote brūnā cukura
  • balsamico etiķis
  • 1 bundžiņa tuncis

pagatavošana: 

ielslēdziet krāsni uz 180 grādiem. nomazgā lēcas tekošā ūdenī un liek vārīties attiecībā 1:3. vāra 15-18 minūtes, līdz izvārās ūdens un tās ir mīkstas. nomizo saldo kartupeli un sagriež to vidēji lielos kubiņos, izklāj uz pannas un apslaka ar olīveļļu, pārber sāli, piparus un kādu garšaugu, kas ir mājās-timiānu vai rozmarīnu, liek cepties krāsnī aptuveni 20 minūtes, lai ir mīksts, bet no ārpuses kraukšķīgs.

nomazgā salātus, saplēš tos un liek bļodā. pievieno diedzētās sēklas, ķirbju sēklinas, pievieno sagrieztus smalkākos gabaliņos redīsus un avokado. pārslaka ar olīveļļu, pievieno sāli, piparus un cukuru, iemaisa visu salātos. kad lēcas gatavas, tecina tām virsū vēsu ūdeni 2 minūtes, pēc tam nosusina un uzmanīgi pievieno salātiem. atverot tunča bundžiņu, notecina sulu un maigi iecilā to salātos. 

pāri salātiem vairākās vietās ar ēdamkaroti uzliek saulē kaltētu tomātu pesto, pārber ķirbju sēkliņas, upenes un ķirštomātiņus. siltu no krāns izņem saldo kartupeli un uzliek katram vairākus gabaliņus. visam pāri pārslaka nedaudz balsamico krēmīgo etiķi.