'15 minūšu maltītes' - TOMĀTU ZUPA

esmu jau blogā rakstījusi, cik mani ļoti iedvesmo ciemošanās! ..mūsu mājas durvis itin bieži ir atvērtas mūsu mīļajiem draugiem, un īpaši arī priecājos, ja atnāk mamma vai māsa, jo man ir iespēja "parūpēties" par mīļajiem, ļaujot tajās reizēs citiem atpūsties un pārsteidzot ar ko garšīgu. ciemošanās vienmēr māju piepilda ar dzīvību un prieku, un pašās beigās arī, protams, ar patīkamu un pacilājošu nogurumu. 

esmu sapratusi, ka pa reizei iziet ārpus mājas satikties un ieturēt maltīti kādā kafejnīcā ir jauki, tomēr 95% gadījumu, tas nesniedz tādu piepildījumu, kā sākumā domāts vai cerēts, tādēļ aizvien biežāk pārvaru slinkumu, kas mācas virsū, lieku priekšautu un mēģinu arī izdomāt ko jaunu pagatavot. -nekur nav tik labi kā mājās!. +vēl ir arī atslodzes reizītes, kad ir iespēja apciemot mīļos pašiem. -šoreiz tad par to! ..pirms neilga laika ciemojos pie sirsnīgiem draugiem, kurus vienmēr satiekot pārņem miers, pateicība un prieks, jo saproti, ka nekas nav dārgāks par ģimeni un vienam otra klātbūtni. mazu sajūtu no viņu ikdienas variet noķert te: www.musulapa.lv 

attēlā manas mammas ceptā maizīte ar dabīgo ieraugu, -vegāniska, pārpildīta graudu spēka un dzīvības!

attēlā manas mammas ceptā maizīte ar dabīgo ieraugu, -vegāniska, pārpildīta graudu spēka un dzīvības!

reizē, kad apciemoju Martu un viņas meitenītes, tiku arī pie ļoti garšīgas tomātu zupiņas. kad atklāju recepti un turpinot sarunas, Marta sacīja, ka gribas ikdienā vairāk, tieši smelties vērtīgas un uzrunājošas idejas otrajiem ēdieniem. sapratu, ka man noteikti jāpadalās ar šo vienkāršo recepti arī ar jums +man pašai ikdienā jāmēģina daudz vairāk eksperimentēt vegānisku gatavošanu, lai varu dalīties un iedvesmot ar to jūsu ikdienas maltīšu plānošanu (*bloga recepšu sadaļa sastāv no raw/vegan veidā pagatavotiem ēdieniem). savukārt par šo milzīgs paldies Martai, jo reizē, kad ne bija daudz laika un vēlēšanās gatavot-šī zupa bija ideāla garšas ziņā un arī ļoti veselīga organismam! gatavošanas laiks max 15-20 minūtes, tā kā piefiksējiet šo reizēm, kad ciemiņi atnāk ne tik gaidīti un vajag pagatavot ko īpašu īsā laikā, galvenais tik, lai mājās jau stāv visas sastāvdaļas, īpaši tomātu pasta, par ko sīkāk arī atradīsiet gatavošanas aprakstā..

jums būs nepieciešami šādi produkti:

  • 1-3 sīpoli *pēc jūsu garšas sajūtām
  • 2-3 daiviņas ķiploka
  • 3 burkāni
  • ICA eco tomātu pasta
  • svaiga vai kaltēta bazilika
  • šķipsniņa sāls 
  • sezama sēklas pasniegšanai

pagatavošana: sakapājiet sīpolu un ķiploka daiviņu un lieciet tos pasautēties +/-  3 minūtes kopā ar nedaudz eļļas, droši varat arī neiespringt, lai tie būtu smalki un vienādi sagriezti, jo visu pēc tam blenderēsiet!. eļļai ir svarīga loma, jo tikai tā uzņemsiet burkānos esošos-taukos šķīstošos vitamīnus, pretējā gadījumā to uzņemšanai veselības ziņā nav liels ieguvums! ..kamēr sīpoli un ķiploki sautējas, nomizojiet un sagrieziet samērā smalki burkāniņus, lai tie uzvāras ātrāk. burkānus vāriet-sautējot nelielā ūdens daudzumā, pievienojot nedaudz sāli. tiesa gan, izvēle neilgākai termiskai apstrādei ļaus arī saglabāt vairāk vitamīnu. kad burkāni ir mīksti, vai līdz mīkstumam ļoti tuvu, sablenderējiet.. pēc tam pievienojiet tomātu pastu-iesaku izvēlēties tieši ICA eco, kas pieejama RIMI-cena, apmēram, 1.49 eiro (+tā nav kosnervu bundžā, kas nereti satur kaitīgas vielas un ietekmē saturu, un pēc tam mūsu ķermeni), ir apzīmēta ar eco zaļo lapiņu un ir tetrapakā! ...samaisiet visu līdz vienādai tomātu zupas konsistencei un uzvāriet līdz pirmajam burbulītim.. -zupa gatava tik vienkārši un galvenais veselīgi un ātri!.. 

*variet mierīgi iztikt bez burkāna, bet es iesaku jums tos izmantot, lai radītu garšu balansu. -tomātiem piemīt skābums, taču to izbalansēt izcili spēs sīpoli un arī burkāni!...