vegānās pankūkas ar spinātu-zilā siera mērci un camembert, karamelizētu valriekstu-bumbieru topiem

Ziemassvētku brīvdienas tuvojas straujiem soļiem. dienas aizrit vēja spārniem, tāpēc ļoti centīšos paspēt šajā nedēļā, kas atlikusi līdz Ziemassvētkiem publicēt kādas noderīgas, iedvesmojošas lietiņas!..

šajā reizē-esmu priecīga par sadarbību ar Dāņu ražotāja-Castello sieriem. īstenībā tā ir neliela atkāpe no bloga koncepcijas, jo līdz šim visas receptes ir tikai raw vai vegan, bet tā kā man ļoti garšo siers un arī ikdienā es to ēdu, biju priecīga un uzreiz arī piekritu. +lai arī ne visi, daži no Castello sieriem ir arī bioloģiski sertificēti, kas mums ir svarīgi. svētkos gribas ko īpašu un tieši tāds arī ir katrs no Castello sieriem, kuru piedāvājums ir dikti plašs , un katra dažādā nianse paver jaunu garšu sajūtu, apmierinot citas garšu kārpiņas kā iepriekš..  tādēļ šonedēļ publicēšu divas receptes un upene facebook lapā jūs varat piedalīties arī GIVE AWAY konkursā! 

Castello piedāvā siera pasauli iepazīt un izprast daudz dziļāk un plašāk-to varat atrast vairāk mājaslapā. tajā varat arī iedvesmoties dažādām receptēm un idejām. bet es šoreiz dalos ar vegānu pankūku recepti, ko noteikti ir vērts pamēģināt ar saldo un sāļo topu variācijām, šoreiz ar Camembert un Castello Danablu sieriem.. taču domājot par svētkiem, kas tuvojas, gribu jūs aicināt atkāpties no ierastā un ziemas garajās brīvdienās uzņemt pie sevis viesus-ne tikai vakariņās, bet arī brokastīs. rītam piemīt pavisam cita sajūta un mājīgums, tādēļ nu- 2 pankūku variācijas brokastīm, kam ir absolūta Ziemassvētku garša, jo pievienots nedaudz kanēlis, kas sasildīs un uzmundrinās vēl vairāk! p.s. sāļās pankūkas ir mans šī gada atklājums, ja vēl neesat-iesaku jums arī pamēģināt.. un pēc tam nāk saldais! ideālas garšu nianses!

jums būs nepieciešami šādi produkti:


 

pagatavošana: ar dakšu saspiediet banānu , pievienojiet cepamo pulveri, kanēli, sāli, pienu un pēc tam miltus-lieciet karsēties pannu un tikmēr pankūku mīklu samiksējiet ar mikseri vai virtuves kombainu.. protams, mierīgi var arī ar parasto rokas mikserlāpstiņu. mīklai jābūt pabiezai, bet lai tā raiti "tek" nost paceļot karoti, iespējams, piens būs nepieciešams drusku vairāk! beigās iecilājiet mellenes.  tikmēr panna būs jau uzkarsusi, pirmajam piegājienam nedaudz uzpiliniet eļļu, bet pēc tam nav nepieciešams. viena pankūciņa ir no 2 ēdamkarotēm mīklas.. 

aptuveni 12 PANKŪKĀM

  • 1 nogatavojies banāns
  • 1-1.5 glāze mandeļu piena
  • 2 glāzes kviešu-rudzu miltu (es izmantoju "i love eco")
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1/2 tējk. kanēlis
  • šķipsniņa sāls
  • sauja melleņu

 


ZILĀ SIERA MĒRCEI

  • 400g svaigu vai saldētu spinātu
  • 250g šampinjonu
  • 100g Castello Danablu siers
  • 3 ēd. k gaišā sojas mērce
  • 2 ēd.k cukura
  • 4 ēd. k saldais krējums
  • šķipsniņa sāls
  • 1/4 citrona sulas
  • 1 sauja žāvētas aprikozes

 

pagatavošana: vislabāk laikam spinātus noblanšēt, iemetot aptuveni uz minūti verdošā, nelielā daudzumā ūdens. saldētiem tas gan paņems nedaudz vairāk laika. atsevišķā katliņā vai pannā sagatavojiet šampinjonus, kam pievienojiet sojas mērci un sāli-gatavošana aizņem aptuveni 3-5minūtes ne ilgāk, lai sēnes nezaudē šķidrumu, bet ir stingras. kad gatavs-sēnes pievienojiet spinātiem, kur droši varat arī uzreiz likt klāt sieru-ļaujiet tam izkust un saplūst kopā mērcē, pielejot saldo krējumu un citrona sulu, pievienojiet arī cukuru un aprikozes, brīdi pagaidiet un mērce gatava. //pankūkas pasniedziet ar svaigiem spinātiem, granātābolu un vēl nedaudz Danablu siera. *tornītis nav obligāts, garšo burvīgi tāpat!


CAMEMBERT AR KARAMELIZĒTIEM BUMBIERIEM UN VALRIEKSTIEM

pagatavošana: lieciet sieru cepeškrāsnī, sadalot to 8 daļās un vēl uz pusēm šķērsgriezumā, 180 grādu temperatūrā uz 15-20minūtēm. kamēr siers kūst, pagatavot karamelizēto bumbieri-sagrieziet to vienkārši kubiņos, pievienojiet cukuru un kļavu sīrupu, valriekstus un ļaujiet tam izkust, līdz bumbieri paliek nedaudz mīkstāki un ir sakaramelizējušies. // kad siers ir izkusis-ar lāpstiņu uzlieciet to virs pankūkām, tad "aplejiet" ar karamelizētajiem bumbieriem un valriekstiem, un pievienojiet katram pa nepilnai ēdamkarotei ievārījuma uz porciju, un izdaiļojiet ar vasarā sasaldētajām mellenītēm. *

  • Castello Camembert vai Brie siera
  • 1 bumbieris
  • 3 ēd.k. cukura
  • 1.5 ēd.k. kļavu sīrupa 
  • 2 saujas sasmalcinātu valriekstu
  • 2 saujas melleņu
  • 3 ēd.k.brūkleņu ievārījums 



lai jums izdodas. un neaizmirstat par konkursu facebook lapā, kurā iespējams saņemt 7 dažādus Castello sierus!