bezglutēna, vegāna- SALDĀ KARTUPEĻA PICA AR....

labs laiciņš jau paskrējis, kopš iepriekšējā ieraksta. pa šo laiku gribēju ielikt rakstu sadaļā kalendārs un pastāstīt jums vairāk par world vegan month jeb vegānu mēnesi, ko novembrī atzīmē daudzās pasaules malās (arī Latvijā) un uzrakstīt nedaudz par vegānisku izvēli savā dzīvesveidā. bet ātrāk tapa šī neizsakāmi gardā vegānā picas recepte ar saldā kartupeļa pamatni, ko vasarā iedvesmojos no kopīga piknika ar draugiem. tas ir mans šī rudens viens no iemīļotākajiem ēdieniem un kā jau picai-jūs varat izvēlēties un mainīt dažādus topus, ko uz tās likt! ar šo recepti ļoti gribēju padalīties, jo tajā it viss ir labs. aizstāju arī kviešu miltus ar bezglutēna rīsu un mandeļu miltiem, bet pārējais ir jūsu pašu izpausmes ziņā.. MUST MAKE! garša ir debešķīga

jums būs nepieciešami šādi produkti:

PAMATNEI 

  • 2 vidēja izmēra saldie kartupeļi
  • 1 glāze rīsu milti
  • 1/4 glāzes mandeļu milti
  • 1 ēdamkarote čia sēklas
  • 3 ēdamkarotes ūdens
  • 2 ēdamkarotes olīveļļa
  • 2 ēdamkarotes vīnetiķis
  • 1/2 tējkarote sāls
  • čili 
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • garšaugi pēc izvēles-timiāns, baziliks, oregano, rozmarīns u.c.

VIRSĒJAI KĀRTAI

  • "i love eco" tomātu pasta
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes balsamico etiķis
  • sauja saldētu aveņu, melleņu vai upeņu
  • 1/2 dzeltenās paprikas
  • 4-5 saujas šampinjoni
  • 2 saujas kale-lapu kāposta
  • 6-8 mazie ķirštomātiņi
  • 1/2 bundžiņas turku zirņu
  • 2 saujas žāvētu aprikožu
  • 2 daiviņas ķiploka
  • šķipsniņa sāls

pagatavošana: lūdzu nenobīstieties no garā nepieciešamo produktu saraksta. pārsvarā viss noteikti jums ir mājās! gatavošanu sāk ar saldā kartupeļa notīrīšanu un uzvārīšanu, pievienojiet kartupelim nedaudz sāli, bet kamēr tas vārās uztaisiet čia olu, jeb ēdamkaroti čia sēklu aplejiet ar 3 ēdamkarotēm ūdens, lai tās uzbriest. pēc tam sagrieziet sarkanos sīpolus garās strēmelītēs un aptuveni 2 minūtes pasautējiet vienkārši kopā ar eļļu, pēc tam pievienojiet tiem klāt cukuru, etiķi un izvēlētās ogas un ļaujiet visam karamelizēties, līdz sīpoliņi ir mīksti un sāk veidoties jau tāda marmelāde.

kad saldais kartupelis ir mīksts-nolejiet ūdeni un ielieciet izvārīto traukā, kurā veidosiet mīklu pamatnei. vienkārši ar dakšiņu saspaidiet izvārīto saldo kartupeli un pievienojiet tam klāt visas pārējās sastāvdaļas. sajauciet un iemaisiet maigi, ar mīlestību miltiņus. masai jāsanāk tādai, lai tā turas kopā vienā "bumbā". izklājiet uz pannas cepamo papīru, nedaudz apslakat ar eļļu un izklājiet mīklu. svarīgi, lai tā nav ļoti bieza-ideāli 0,5-0,7mm un lieciet cepties cepeškrāsnī 15-20minūtes 190 grādos. šeit vienkārši vajag nedaudz pacietību! 

kamēr pamatne cepjas, ķerieties klāt virsējās kārtas sagatavošanai-vienkārši visu sagrieziet šķēlītēs vai gabaliņos-kā vien pašiem tīk. tikmēr jau arī pamatne būs viena savu laiku krāsnī pavadījusi un jūs varat izdaiļot to ar manis minētajām sastāvdaļām augstāk, vai brīvi izmantot ko citu! piemēram, kukurūzas, brokoļus, briseles kāpostus, pesto, olīvas, spinātus, ananāsu, ābolus u.c. produktus, kas vien jums pašiem garšo. visu brīvi lieciet virs pamatnes, sākot ar tomātu pastu un pēc tam ar visu pārējo.. tad atliek vien vēl 10-15 minūtes visu likt cepeškrāsnī un tad nu gan gardā un veselīgā pica ir gatava! *lieliska ideja vakariņām.