pavasara krēmīgais matcha pesto ar salātiem

IMG_2422.jpg

nesen, kad devos uz tirgu pārdevējs prasīja, vai redīsiem noraut lapas.. -es teicu nē,nē-atstājiet! no redīsu lapām var gatavot ne tikai salātus, bet arī pesto!.. tāpat bija saglabājušās kādas neapēstas kale lapas un arī nezālītes!.. nolēmu to visu sablenderēt un uztaisīt pesto!.. patiesībā priekš pesto tās ir lieliskas, jo dod ļoti labu un spēcīgu garšu!.. manuprāt, pesto ir ārkārtīgi viegli pagatavojams un pluss to gatavojot mājās-sanāk daudz lētāk, nekā pirkt veikalā, kur pievienotas dažādas papildus vielas, lai tas ilgi stāvētu!.. 

jums būs nepieciešami šādi produkti:

PESTO

IMG_2416.jpg
  • redīsu lapas
  • kale
  • nātres
  • spināti
  • auksti spiesti olīveļļa 
  • mazliet ūdens
  • mandeles
  • šķipsniņa sāls
  • 1 daiviņa ķiploka
  • tējkarote dateļu balzāmetiķis
  • 1 tējkarote matcha zaļās tējas

 

SALĀTIEM

IMG_2413.jpg
  • jūsu iecienītākie salāti
  • nātres
  • spināti
  • redīsu lapas
  • redīsi
  • burkāni
  • gurķi
  • avokado

 

 

sametiet visas lapas blenderī,-šeit arī lieliski noder, piemēram, kāti no spinātiem, ko negribas likt klāt salātiem! ..pilejiet klāt olīveļļu, ūdeni, pievienojiet sāli un balzāmetiķi, kā arī mandeles, vai kādus citus riekstus un nomizotu ķiploka daiviņu, un strīķētu karoti matcha pulveri!.. izvēlieties kādu konsistenci savam pesto vēlaties- biezu, vai mazliet šķidrāku un atkarībā no tā pievienojiet klāt attiecīgi daudz šķidruma!.. pesto varat uzglabāt ledusskapī kādas divas nedēļas, vai arī saldētavā vairākus mēnešus! ..to varat pievienot klāt ne tikai salātiem, bet jebkuram ēdienam, citai mērcei, dārzeņiem!.. salātus saplūkājiet, sagrieziet jaunos redīsiņus, burkānus, gurķi un izgrebiet avokado, pa virsu visām šīm sastāvdaļām uzlejiet pesto, ko varat gan iejaukt iekšā, gan vienkārši atstāt to!..