mango-rabarberu svaigā kūka

šajās Lieldienās domājot par to-ar kādu saldumiņu, lai iepriecina mīļos,-zināju, ka tas, protams, būs kaut kas veselīgs! ..-gribēju arī, lai tas ir krāsains un svaigs un kas gan vēl labāk varētu tam atbilst, ja ne augļi.. -tā radās doma pagatavot svaigo kūku!.. jau pirms gada, kad vēl darbojos kidsgazette, gribēju publicēt uz Lieldienām šādu receptīti, bet nepaspējām! ..arī šogad esmu jau mazliet nokavējusi, bet šodien mums visiem arī ir brīvdiena un ceru, ka jums noderēs šī recepte, lai pārsteigtu savu ģimeni launadziņā vai vakariņās, vai varbūt vienkārši kādu citu dienu vai svētkus!.. pats galvenais, ka šādas svaigās kūkas ir ļoti vienkārši pagatavojamas, nav nepieciešamas ārkārtīgi daudz sastāvdaļas, bet galarezultāts ir izcils un ārkārtīgi veselīgs-nav jāauztraucas, ka apēsti divi vai trīs kūkas gabaliņi, jo viss apēstais ir vērtīgs un labs un arī ļoti garšīgs! priecīgus svētkus!

jums būs nepieciešami šādi produkti:

pamatnei- 

  • glāze indijas riekstu
  • 1/2 glāze mandeļu
  • glāze žāvētu dateļu
  • 1/3 glāze žāvētu dzērveņu
  • sauja kokosriekstu skaidiņas

virsējam pildījumam-

  • 10 jaunie rabarberi (ja ir jau lieli, pietiks ar 5)
  • 1,5 mango 
  • 2 avokado
  • mazliet laima sulas
  • 1-2 ēdamkarotes medus
  • 5 ēdamkarotes kokosriekstu eļļa

pagatavošana: vienīgais process, kas aizņem laiku ir riekstu un žāvēto augļu( ja tie nav mīksti) mērcēšana!.. aplejiet tos ar ūdeni istabas temperatūrā un atstājiet, piemēram uz nakti.. vai vismaz uz 4 stundām! jums būs nepieciešams virtuves kombains, kas šādām lietām der vislabāk!.. bet var iztikt arī ar blenderi-tikai būs mazliet apgrūtinošāk! virtuves kombains, vai blendera s veida asmenis samaļ riekstus, pēc tam pievieno žāvētos auļus un kokosriekstu skaidiņas..-tam visam ir jāiegūst mīklai līdzīga masa, kas turas kopā, piemēram bumbiņā, ja vajadzīgs pievienojiet klāt mazliet ūdeni! šādu masu līdzeni izklāj uz kūkas formas, kādu esat iecerējuši gatavot.. ielieciet uz brīdi saldētavā, kamēr gatavojiet pildījumu!..

pildījums būtībā ir ļoti līdzīgs kā gatavo kokteiļus, tikai nav vajadzīgs daudz šķidrums, bet gan krēmīgā konsistence! ..nomizojiet rabarberus un mango, izgrebiet avokado un lieciet to samalties kombainī, pavisam mazliet pievienojot arī ūdeni..pagaršojiet, pievienojiet pēc savām garšas izjūtām medu un laima sulu.. pievienojiet tad arī kokosriekstu eļļu, ko pirms tam atkausējiet karstā ūdens peldē***šī ir vienīgā eļļa, kas karsējot nepaliek kancerogērna, tādēļ tā ir laba cepšanai, bet svaigēdāji šādā veidā to pievieno saldumiem, jo pēc tam tā atkal sacietē, līdz ar to masa ir noturīga! samaļ, iegūstot krēmīgo masu un pārlej to virs pamatnes, kas jau brīdi saldējās ledusskapī, izlīdzina, lai augšējā kārta ir gluda un skaista.. tad atkal liek saldētavā, vismaz uz 4,5 stundām, bet vēl labāk-uz nakti! .. pirms pasniegšanas kādas 40-60 minūtes ātrāk kūku nepieciešams izņemt no saldētavas un atlaidināt.. dekorēt var gan ar svaigiem augļiem, riekstiem vai dīgstiem.. es šoreiz izvēlējos saldētas avenes un saulespuķu dīgstus!