svaigā ķirbja kūka ar šokolādes-riekstu pamatni

arī oktobris nemanot paskrējis.. paldies laikapstākļiem, kas šogad ļāvuši ilgāk kā parasti baudīt dažādus mūsu pašu zaļumus un citus labumus.. -tiem, kam tā ir liela dzīvesveida sastāvdaļa to noteikti ārkārtīgi novērtē un izbauda, jo pēc tam atliek pārtikt no tā, ko ieved no siltākām zemēm. 

šajā reizē, godinot oktobra aiziešanu un klātesošās brīvdienas gribēju dalīties ar kādu svaigu un ārkārtīgi rudenīgu kūkas recepti!.. gatavojot svaigās kūkas-izaicinājums slēpjas pagatavot gardu krēmu, no kā kūka sastāvēs.. bet pats galvenais to ēdot-nav jājūtas vainīgam-tā nesatur nedz pienu, ne olas, ne arī miltus.. svaigie raw saldumi ir ļoti veselīgi un vērtīgi-jo to gatavošanā neizmanto termisko apstrādi, un tās sastāvā ir tikai augu valsts produkti un rieksti. arī gatavošana ir ārkārtīgi vienkārša.. lai arī aprakstā ir dažādas detaļas, kas to padara garāku-nevajag baidīties, jo svaigie gardumi vienmēr visiem garšo un dod labu sajūtu un pacilājumu-netiek tērēta milzīga enerģija kūkas sagremošanā. 

šajā reizē jums būs nepieciešami šādi produkti:

kūkas krēmam

  • 1/4 no vidēja riekstu vai kāda cita aromātiska ķirbja
  • 5-6 ripiņas ananāss
  • 1 1/2 mango
  • 1 bumbieris
  • nedaudz auzu piens (tas, lai blendera asmeņiem ļautu iegriezties)
  • 1/2-1 citrona sula
  • 1 1/2 sauja indijas riekstu 
  • 3-4 ēdamkarotes kokosriekstu eļļa

pamatnei

  • 3-4 saujas indijas riekstu
  • 2 saujas dateles
  • 4-5 ēdamkarotes kakao
  • 2 ēdammkarotes kokosriekstu eļļa

pagatavošana: ir dažādas iespējas kā kūku gatavot.. tas lielā mērā ir atkarīgs no tehnikas, kas jums palīdzēs procesā! ..visideālāk, ja jums mājās ir virtuves kombains, nevis blenderis. atšķirība ir. tomēr, ja ir labs blenderis arī tas spēs iegūt labu rezultātu! 

man mājās patiesībā ir ļoti primitīvs blenderis, tādēļ sāku ar riekstu mērcēšanu. lai kūka būtu pagatavota svaiga, bez termiskas apstrādes-gan riekstus gan dateles mērcēju 6-8 stundas, tādēļ process jāsāk jau no rīta, kad dodaties dienas gaitās, vai vakarā, kad ejat gulēt!.. 

sāku gatavošanu ar krēmu, lai tas leduskapī paspēj mazliet sastingt un sabiezēt. krēma gatavošana ir ārkārtīgi vienkārša-visas sastāvdaļas sagrieziet tik smalki, lai blenderis tiktu ar to galā un sablenderējiet vienmērīgā konsistencē, patiesībā tas ir tāpat kā gatavot smūtiju, tikai masai jābūt krēmīgākai un biezākai! svarīga sastāvdaļa ir kokosriekstu eļļa. (ir dažādas- izvēlieties nerafinētu un bioloģisku). gatavojot krēmu-katliņā to izkausējiet, tas dos arī papildus šķidrumu un vieglāk tiks iegūta krēmīgā konsistence. -tās īpašības ļauj gan krēmam, gan pamatnei ledusskapī sastingt! novērtējiet krēma garšu un, ja nepieciešami uzlabojumi-pamēģiniet to izcelt nedaudz saldāku vai pievienojiet papildus skābumiņu-izspiežot vēl sulu no citrona.. 

kamēr krēms ledusskapī nedaudz atpūšas un sabiezē, gatavojiet pamatni. tā kā rieksti un dateles ir mērcēti-nevajadzētu būt problēmām. pievienojiet nedaudz ūdeni, kurā mērcējāt dateles un pēc tam arī kakao un kokosriekstu eļļu, blenderējiet, līdz iegūstiet biezu masu. visideālāk, ja tā sanāk kā mīkla, bet to visdrīzāk būs iespējams iegūt tikai ar kombainu! ja sanāk diezgan šķidri-ielieciet uz brītiņu saldētavā un pēc tam izklājiet mīklu formā ar cepamo papīru. arī tad uz brīdi varat kūkas pamatni paturēt saldētavā. kad apakša ir stingra-lejiet pa virsu krēmu un lieciet to saldētavā uz minimums 1,5 stundu. varat to atstāt arī uz nakti vai dienu. ņemiet to laukā stundu PIRMS kūku baudīsiet, lai tā paspēj atlaisties un nav kā popsicle! ;))

kad kūku pasniedziet-izdekorējiet to ar svaigām ogām, riekstu skaidiņām, čia sēklām vai ko citu- ļaujiet vaļu radošai izpausmei! ..priecāšos, ja komentāros padalīsieties ar iznākumu ;)) lai labi garšo!

ARCHIEVE: mango-rabarberu svaigā kūka